About

cool

(Google-translate works quite fine on the blog !)

Jag heter Usama Mustafa Kamil. Jag tycker att det mesta är intressant, framförallt människor. Med många intressen blir livet rätt krångligt men samtidigt omväxlande.

På vardagarna arbetar jag som läkare men under den senaste tiden så har jag haft mina tankar i fler världar än den medicinska. Jag är i första hand anställd av min vision – den avgör mina uppdrag och åtaganden. I den bästa av världar så kommer någon sorts uppdrag i/med WHO(World Health Organisation) samt någon form av författarskap att ske under resans gång.

Jag tycker att det är viktigt att man aktivt engagerar sig för att eftersträva en positiv förändring i sitt eget och andra människors liv. Hur man väljer att dra sitt strå till stacken är upp till varje person att klura ut. Jag önskar att det inte vore en exklusiv lyx att kunna uppfylla sig själv och ha råd att investera tid i att växa som människa.

På den här bloggen så kommer jag att skriva lite grann om allt möjligt. Jag tror att de rubrikerna kommer att handla om saker som jag gillar: medicin, sociologi, poesi, kommunikation/pedagogik, psykologi, historia, filosofi, teknologi. Jag gillar även “normala saker” som idrott, resor, äventyr etc men dessa saker kommer med största sannolikhet inte att hamna på bloggen.

Syftet med bloggen är att skapa en dialog med läsaren. Jag vill att den som läser får något att tänka på – ett tillfälle att pausa sin vardag och testa på ett nytt perspektiv. Jag är därför jättetacksam för feedback och välkomnande till diskussioner ! Jag vet att en del inlägg är något krångliga eftersom de inte är baserade på ett tidigare samförstånd oss emellan. Det gör att inläggen ibland är mer abstrakta än jag hade önskat. Mitt lyriska ordval kan ibland ställa till det – så tveka inte att engagera mig i ett samtal om du funderar på något! Jag ser fram emot det 🙂