About

cool

(Google-translate works quite fine on the blog !)

Jag heter Usama Mustafa Kamil. På vardagarna arbetar jag som läkare. Jag är även aktiv som utbildare och föreläsare i ledarskap. På fritiden läser jag en del och försöker att skriva. På sikt vill jag arbeta inom medicin men gärna med ett strategiskt eller analytiskt uppdrag.

Jag har ett mycket starkt forskningsintresse särskilt i områdena medicin samt kognitionsvetenskap; “vad som gör människan mänsklig”.

Det mesta jag skriver handlar om hur människans biologi med sina fysikaliska möjligheter och begränsningar är vävd i sociala relationer och därigenom civilisationens utveckling, i våra individuella och kollektiva behov och därigenom moraliska värden och slutligen i vår förståelse av tillvaron och därigenom filosofiska dilemman. Med andra ord berör texterna ett flertal områden däribland medicin, sociologi, poesi, kommunikation/pedagogik, psykologi, historia, filosofi, teknologi.

Syftet med bloggen är att skapa en dialog med läsaren. Jag vill att den som läser får något att tänka på – ett tillfälle att pausa sin vardag och testa på ett nytt perspektiv. Jag är därför jättetacksam för feedback och välkomnande till diskussioner ! Jag vet att en del inlägg är något krångliga eftersom de inte är baserade på ett tidigare samförstånd oss emellan. Det gör att inläggen ibland är mer abstrakta än jag hade önskat. Mitt lyriska ordval kan ibland ställa till det – så tveka inte att engagera mig i ett samtal om du funderar på något! Jag ser fram emot det 🙂