About

cool

(Google-translate works quite fine on the blog !)

Jag heter Usama Mustafa Kamil. På vardagarna arbetar jag som läkare. Jag är även aktiv som utbildare och föreläsare i ledarskap. På fritiden läser jag en del och försöker att skriva så gott jag hinner.

Det mesta jag skriver handlar om hur människans biologi är vävd i sociala relationer, moraliska värden och filosofiska dilemman. Med andra ord berör texterna ett flertal områden däribland medicin, sociologi, poesi, kommunikation/pedagogik, psykologi, historia, filosofi, teknologi.

Syftet med bloggen är att skapa en dialog med läsaren. Jag vill att den som läser får något att tänka på – ett tillfälle att pausa sin vardag och testa på ett nytt perspektiv. Jag är därför jättetacksam för feedback och välkomnande till diskussioner! Jag vet att en del texter är något krångliga eftersom de inte är baserade på ett tidigare samförstånd oss emellan. Det gör att texterna ibland är mer abstrakta än jag hade önskat. Mitt lyriska ordval kan ibland ställa till det – men jag möts gärna halvvägs så engagera mig gärna i ett samtal om du funderar på något! Jag ser fram emot det 🙂